CUMHURİYETİMİZİN 92. YILI KUTLU OLSUN.
Tarih: 28.10.2015| Okunma Sayısı: 1791

 
CUMHURİYETİMİZİN 92. YILI KUTLU OLSUN
 

Ülkemizin hükümet şeklini belirleyen ’ Cumhuriyetin’ ilanının 92. Yılını kutluyoruz. Büyük bir ressamın yarım bıraktığı bir resim gibi karşımızda duran Cumhuriyeti anlamak ve içselleştirmek bu Ülkede yaşayan her yurttaşın birinci ve öncelikli görevi olmalıdır. Resmin geri kalan kısmını aslına uygun olarak çizebilmek için hafızamıza sahip çıkmalı, Cumhuriyetin bu ülkede yaşayan herkese eşit yurttaşlık hakkı verdiğini unutmamalıyız. Cumhuriyeti Unutmak, bilgisizliğe, Bilgisizlik Belirsizliğe ve bu belirsizlikte Cumhuriyeti nereye gideceği belli olmayan bir değişime götürecektir.

 

         Bu gün Cumhuriyetimiz 92 yaşında. Bu yaşına kadar onu; Balolara sıkıştıranlar, Sıkıştıranları sıkıştıranlar, Onu yıkmaya çalışanlar, Ondan vazgeçip yıkılma sürecindeki AB ye sarılanlar, Cumhuriyetimizi TSK ya emanet görenler olduğu gibi Cumhuriyetin adeta doğurduğunu iddia edip 2. sini hatta 3. sünü yaptık diyenler dahi oldu. Ama şunu anlamadılar, Cumhuriyet demek ;

 

        Kuva-yi Milliye demektir, Misak-ı Milli demektir. Bütün Farklılıklarına rağmen bir arada yaşama iradesi ve terbiyesini edinmiş Türkiye Cumhuriyeti halkı demektir.

 

          Tüm halkımızın Cumhuriyet bayramını kutluyor. Başta M. Kemal Atatürk ve Silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. 

 
                                                                         Av. Erkan KÖROĞLU
                                                               ÇANKIRI BAROSU BAŞKANI 

26.04.2024
AV. MUSTAFA DENİZ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.