7 HAZİRAN 2015 SEÇİM REHBERİ
Tarih: 1.06.2015| Okunma Sayısı: 2038

 
 
                         ÇANKIRI BAROSU TARAFINDAN SEÇİM REHBERİ HAZIRLANMIŞTIR

Demokrasilerin Kalbi “OY” dur. Demokrasimizi canlı ve sağlıklı tutmak için tüm yurttaşları sandığa gitme konusunda duyarlı olmaya çağırıyoruz. Bu hakkımızı kullanırken hangi hallerde oylarımızın geçersiz ve hangi hallerde oylarımızın geçersiz sayılmayacağını bilmek ilimizde sandığa gidecek tüm vatandaşlarımız için çok önemlidir. Bu yüzden Çankırı Barosu olarak anlaşılabilir ve maddeler halinde hazırladığımız çalışmayı sizlere sunuyoruz. 

            Pazar günü Yapılacak olan 7 Haziran Genel seçimlerinde tüm partilere ve Milletvekili adaylarına başarılar diliyoruz.  Milletvekili adaylarına ve seçim sonucu Milletvekili olacaklara şunu belirtiyoruz ki

              Günümüz Dünyası; Nutuk çekenlerin, söz verenlerin, Verdikleri sözü yerine getirmeyenlerin, Kişisel tarihlerinde bu yönde kayıtları bulunanların, yapmadıkları şeyleri yaptım diye sunanların, Sloganlarla düşünenlerin, siyaseten kutuplaşanların, kutuplaştıranların ve bundan geçinenlerin, düşünceleri değil düşündükleri şeyler olanların, statüye endeksli bulunanların etrafında değil, Projeleri olanların, iş yapanların, hizmet edenlerin, bu amaçla yeni değerler yaratanların etrafında dönmektedir.

            Milletvekili olacak kişide; Samimiyet, cana yakınlık, uyumluluk, ilgi, sabır, başkalarını dinleme, şefkat, sevgi, barış, merhamet, vefa, derin düşünme, tahammül, tevazu, istikrar, ölçülülük, tutarlılık, sadelik, azim, şehre bağlılık, çalışkanlık, iyilik yapma, ümit, doğruluk, adalet gibi yaşamın ve insanın olmazsa olmaz değerlerini, erdemlerini özümsemek ,içselleştirmek, günlük yaşam pratiğinde bunları uyguladığını görmek istiyoruz.  Bu duygu ve düşüncelerle Genel Seçimimizin Milletimize hayırlı olmasını diliyoruz.

                                                                 Av. Erkan KÖROĞLU

                                                   ÇANKIRI BAROSU BAŞKANI

 
 
 

Geçerli Olmayan Oy Pusulaları

 a) Sandık kurulunca verilen biçim ve renkte olmayan,

b) Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu filigranı bulunmayan,

 c) Arkasında sandık kurulu mührü bulunmayan,

d) Hiçbir yerine “TERCİH” veya “EVET” mührü basılmamış olan,

 e) Siyasi partilere veya bağımsız adaylara ayrılan alanlardan birden fazlasına “TERCİH” veya “EVET” mührü basılmış olan,

 f )Birden fazla siyasi partiye veya bağımsız adaya ayrılan alana taşmış “TERCİH” veya “EVET” mührü bulunan,

 g) Sandığın ait olduğu seçim çevresinden başka bir seçim çevresi için düzenlenmiş olan,

h) Bütünlüğü bozulacak şekilde yırtılmış veya koparılmış olan.

ı)Üzerine “TERCİH” veya “EVET” mührü dışında veya “TERCİH” veya “EVET” mührü yerine herhangi bir özel işaret, herhangi bir isim, imza kaşesi, mühür veya parmak izi basılmış olan.

i) Üzerinde yer alan siyasi partilere veya bağımsız adaylara ait bölümleri belirgin bir şekilde ve özel olarak karalanmış, çizilmiş veya işaretlenmiş olan.

Üzerinde yer alan matbu yazıların ve şekillerin dışında yazılar veya harfler veya sayılar yazılmış veya şekiller çizilmiş olan birleşik oy pusulaları geçerli değildir.

 Aşağıdaki haller oy pusulalarını geçersiz kılmaz

1) Zarfların açılması veya oyların okunması sırasında yırtılması.

2) Bütünlüğü bozulmaksızın bir kısmının kazaen yırtılması.

3) Herhangi bir şekilde lekelenmiş olup da bunun özel olarak işaret koymak amacıyla yapıldığının anlaşılamaması.

4) Birleşik oy pusulasının katlanarak zarfa konulması sebebiyle “EVET” veya “TERCİH” mührü ile oy pusulasının arkasına basılan sandık kurulu mühür izinin oy pusulasının diğer kısımların geçmesi.

 5) Bir siyasi parti veya bağımsız aday alanına basılan “EVET” veya “TERCİH” mührünün sadece iki parti alanını ayıran çift çizgili bölgeye taşmış olması.

 6) Başka bir siyasi partinin veya bağımsız adayın alanına taşmamak kaydıyla, bir siyasi partinin alanına birden çok “EVET” veya “TERCİH” mührü basılması  

26.04.2024
AV. MUSTAFA DENİZ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.