BU TOPRAKLARI VATAN YAPAN ŞEHİTLERİMİZİ SAYGIYLA ANIYORUZ.
Tarih: 16.03.2012 22:00:00| Okunma Sayısı: 2474

Çankırı Baro Başkanı Av Erkan Köroğlu nun 18 Mart şehitler günü ve Çanakkale deniz zaferi nin 97. yıldönümü dolayısıyla yayımlamış olduğu mesajı ;

          Şehit, Allah rızası için; din, vatan, millet uğruna canını veren Müslüman kişiye denir. Şehitlik, islam dininde peygamberlikten sonra gelen en yüce mertebedir. Bizim milletimizde bu mertebeye ulaşmak, vatanı ve milleti için canını vermek şereflerin en büyüğüdür.

        Arıburun cephesinde savaşırken şehit düşen Kınalı Hasan adındaki Mehmetçiğin cebinden bir mektup çıkmıştı.
        Annesinden gelen mektupta şunlar yazılıydı:
        "Ey gözümün nuru Hasan'ım, köyümüzde rahat rahat oturalım mı vatan sevgisi içimizde alevalev yanıyor. Sen ecdadından, babandan aşağı kalamazsın ... ben senin anan isem, beni ve seni Allah yarattı, vatan büyüttü. Allah bu vatan için seni besledi. Bu vatanın ekmeği iliklerinde duruyor. Sen bu ailenin seçilmiş kurbanısın ... Hasan'ım, söyle zabit efendiye, bizim köyde kurbanlık koyunlar kınalanır. Ben de seni evlatlarımın arasından vatana kurban adadım. Onun için saçını kınalamıştım. El hükmü billah, Allah seni ismail peygamberin yolundan ayırmasın. Seni melekler şimdiden rahmetle anacaktır. Gözlerinden öperim. Ana Hatice."
        Bu sözler, genci, yaşlısı, erkeği, kadını tüm Türk milleti için vatan ve millet sevgisinin ne kadar büyük bir değer olduğunu göstermektedir. Günümüzde de askere giden delikanlılarımızın eline kına yakılmasını sebebi budur. Her biri vatana kurban olmaya hazırdır.

        Bağımsızlığımızı savunmak, yurt topraklarımızı korumak için yapılan tüm savaşlar kutsaldır. İşte bu kutsal savaşlarda bu ülkenin her karış toprağının nasıl değerli olduğunu ve geride bıraktıkları aileleri için bunun ne kadar önemli olduğunu bilerek canlarını feda eden şehitlerimizi''Şehitler Günü''ne Adını Veren Çanakkale Zaferinin Yıldönümünde, Şükranla Anıyor ve Onlardan Aldığımız Vatanseverlik, Milletseverlik Bayrağını Taşıma Azminde Olmakla Onlara Olan Borcumuzu Biraz Olsun Ödemeye Çalışıyoruz.

 

                                                                                               Av. ERKAN KÖROĞLU

                                                                                            ÇANKIRI BARO BAŞKANI

 

27.04.2024
AV. MUSTAFA DENİZ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.