15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 15.07.2018| Okunma Sayısı: 1229

Ülkemiz tam iki yıl önce, akşam saatlerinden itibaren bir kaosla karşı karşıya kalmıştır. Bugün FETÖ/PDY adı verilen terör örgütünün darbe girişimi sonucunda birçok güvenlik görevlisi, asker ve sivil vatandaşımız şehit olmuştur. Bu hain kalkışmanın ardından derhal başlatılan soruşturmalar sonucunda açılan davalar devam etmekte olup, bir yandan da yeni soruşturmalar yürütülmektedir.

Askerimize, polisimize ve demokrasiye sahip çıkmak üzere sokaklara dökülmüş yurttaşlarımızın üzerine kurşun atacak, gazi Meclisimizi bombalayacak kadar alçak ve şerefsiz olan bu yapı, bir günde büyümüş, güçlenmiş bir yapı değildir. Bu yapı, neredeyse 50 yıldır sistemin içine yerleşmiş, hastalık gibi devletin bütün hücrelerini sarmıştır.

Sonuçları çok ağır olan bu hain girişim neticesinde vatanını, bayrağını, devletini korumak isteyen askerimiz, polisimiz, sivil vatandaşlarımız şehit olmuş ya da yaralanmışlardır. Bu kutsal amaç için şehit olanlara 15 Temmuz'un yıldönümü vesilesiyle bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi saygıyla anıyoruz. Bir daha ne 15 Temmuz ne de öncesinde Ergenekon, Balyoz, Casusluk davası gibi davalarla insanların hayatını karartan, yok eden böyle hiç bir yapıya geçit verilmemesi için herkesi uyanık davranmaya ve hukukun üstünlüğüne inanarak sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Bu süreçte ve uzun yıllardır ve defalarca belirttiğimiz üzere; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde verdiğimiz Kurtuluş Savaşıyla kurulan Cumhuriyetimizin, demokrasimizin ve anayasada yer alan laik demokratik, sosyal hukuk devleti ile bölünmez bütünlüğümüzün daima yanındayız.

Çankırı Barosu olarak bir kez daha ifade etmek isteriz ki; bütün yaşananların sebebi hukukun ayaklar altına alınması, Cumhuriyetin Savcısı olarak görevlendirilen FETÖ'nün avcıları, Türk Milleti adına değil, terör örgütü lideri Fetullah Gülen adına karar veren hakimlerdir. Bu kanserli hücrelerden arınarak yeniden ayağa kalkıp muasır medeniyetler seviyesine yükselmiş, birlik ve beraberliğini sağlamış bir millet halinde aydınlık yarınlara yürümemizin tek yolu da hukukun üstün, yargının bağımsız ve tarafsız, liyakatin her kademede esas alındığı, ulu önder Atatürk'ün işaret ettiği kutlu yoldur.

Çankırı Barosu Egemenlik Kayıtsız Ve Şartsız Milletindir ilkesine sonuna kadar bağlı,   kimden ve ne şekilde gelirse gelsin HER TÜRLÜ DARBEYE KARŞI, demokrasi ve hukukun yılmaz savunucusu olmaya devam edecektir. 

 

  Av. Erkan KÖROĞLU

  ÇANKIRI BAROSU BAŞKANI

26.04.2024
AV. MUSTAFA DENİZ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.