CUMHURİYETİMİZİN 94. YILI KUTLU OLSUN

 

 

CUMHURİYETİMİZİN 94. YILI KUTLU OLSUN

 

 

Türkiye Cumhuriyeti devleti 1921 Anayasasını 29 Ekim 1923 de Tashihen Tadil etmiş ve “Türkiye devleti hükümetinin şekli Cumhuriyettir” diyerek Cumhuriyeti ilan etmiştir.

        Cumhuriyet demek;

         Kuva-yi Milliye demektir, Misak-ı Milli demektir. Bütün Farklılıklarına rağmen bir arada yaşama iradesi ve terbiyesini edinmiş Türkiye Cumhuriyeti halkı demektir.

         Erzurum kongresinin “Oltu” halkından toplanan parayla yapıldığını, Emekli Binbaşı Süleyman beyin verdiği 900 lira bağışla parasızlıktan 41 gün sonra Sivas kongresinin yapıldığını , Sivas’taki 33 kişilik heyetin otel parası olmadığından Şekerzade İsmail in evinde koyun koyuna yattığını , Ankara’ya meclisi açmak için gidecek heyete,Mazhar Müfit in Sivas Osmanlı bankası müdürü Oscar Schmidt ten 1.000 Lira Kredi  çektiğini , Büyük Atatürk ün Erzurum ve Sivas kongrelerin de çektirdiği fotoğraflarda, üstündeki elbiseyi  Erzurum Valisi Münir Akkaya dan ödünç aldığını ve dahası KURTULUŞ SAVAŞINI Bilmeyenler Cumhuriyetimize değişik anlamlar yükleyebilirler.  

         Günümüzde, Ülkemizin bayrağını, adını red eden, vatandaşlık ve mensubiyet duygusu taşımayan, arkasını terör örgütüne dayayan güruhlar görmekteyiz. Bizler Çankırı barosu olarak, Ahval ve Şerait ne olursa olsun kalemizi zapt ettirmeyeceğiz. Cumhuriyetimizin ve üniter devletimizin tasfiye girişimlerinin her zaman karşısında olacağız. Atatürk ün kurduğu Laik Cumhuriyete, ilke ve devrimlerine, demokratik hukuk devletine sonuna kadar ve kararlılıkla sahip çıkacağız. 94 yıl önce olduğu gibi hiçbir zaman başaramayacaklar. En derin sevgi, saygı ve minnet duygularımla tüm halkımızın ve Meslektaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyor Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.

 

 

                                                                                     Av. Erkan KÖROĞLU

                                                                               ÇANKIRI BAROSU BAŞKANI