2016 - 2017 ADLİ YIL AÇILIŞI BASIN AÇIKLAMASI

2016  - 2017 ADLİ YIL AÇILIŞI BASIN AÇIKLAMASI

 

Yeni değil, Yepyeni bir adli yıl açılışını gerçekleştiriyoruz. Allaha inanan ama firavuna tapanlarca sinsi bir şekilde tüm kurumlarımıza giren, Koşumları yalandan, Kırbacı çıkarcılıktan yapılmış arabalara koşulan hainlerin, devletimizin tüm kurumlarına sızdıkları, bizzat yaptıkları ve itirafları ile anlaşılmıştır. Bu hainlerin geçen yıllarda hukuku bir silah gibi kullanarak önce milli orduyu çökertmeye çalıştıklarını, ardından yine silah gibi kullanılan hukuk üzerinden meşru hükümete darbe yapmak istediklerini hep beraber gördük. Bu çabalarından sonuç alamayan hainler, 15 Temmuz gecesi ses duvarını aşan uçakları ile saldırdıkları halkın, vatanına karşı içinde ördüğü sevgi duvarına çarparak hezimete uğramışlardır.

 

            Teokratik monarşiden, Demokratik Cumhuriyete geçen genç ülkemizde yaşadığımız bu tecrübeler bize göstermektedir ki özgürlüğümüzü, mutluluğumuzu, geleceğimizi, onurumuzu, hayallerimizi ve hayatlarımızı isteyen bu yapılara karşı en büyük güvencemiz hukuktur.  Hukuktan ayrılarak, hukuk dışı bu yapılara izin verdiğimizde, milli iradeyi merkezine alan demokratik sistemimizin hangi yönlere evrildiğini ve bir koyun sürüsünden çalar gibi insanlarımızı nasıl çaldıklarını en acı tecrübeler ile görerek öğrendik.

 

            Hain darbe girişimi sonrası adli teşkilatlarımızda yapılan operasyonlar ile yargı mensubu sayımız çok büyük oranlarda düşmüştür. Bir hâkimimiz neredeyse üç mahkemeye bakar olmuş, savcılarımız ağır dosya yükleri altında kalmıştır. Yargının kurucu unsuru olan Avukatlarımız Feto/PYD terör örgütü mensuplarınca hedef alınarak CMK 150 vd maddelerinden kaynaklanan zorunlu avukatlıklarında dahi saldırıya uğrayarak, soruşturmaların kilitlenmesi sağlanmak istenmiş ve halende istenmektedir. Adliye çalışanlarımız bırakınız fazla mesaiyi, adliyedeki sandalyelerinde bir iki saatlik uykuyu kendilerine ödül olarak görmektedir.

 

 

            Devlet kurumları içerisindeki bu travmatik durum, adli teşkilatlarımızda daha da fazla hissedilse de eskinin zincirlerini kırmak, yeni bir Türkiye yaratmak, Ortak dertlerimizi, kederlerimizi ve sevinçlerimizi yalansız, riyasız ve kumpassız yaşamak için büyük bir heyecanla yeni adli yılda bizler Avukat, Hâkim, Savcı ve Adliye çalışanları olarak hazırız. 

 

            Yeni adli yılda halkımızın adliyelere güven oranının en üst seviye ye çıkması en büyük arzumuzdur. Bu arzumuza erişmede en büyük faktör, ‘Adi(Basit) ‘ yargılamadan, Yasalarımızda belirtilen ‘adil’ yargılamaya geçmek olacaktır. Kadılar yerine, kanunlardan gücünü alan Hâkimlerimiz, Avcılık yapmayan savcılarımız, Mesleğinin etik kurallarına uyan, bağımsız olan, Av Kap lık yerine Avukatlık yapan meslektaşlarımız ile yargı ülkemizde hak ettiği yeri alacaktır. Vatandaşlarımızın da hakkında kesin hüküm kurulmayan hiç kimseyi suçlu görmemesini, yargıya güvenmelerini ve sabırlı olmalarını diliyor, Adalet duygusunu yitirmiş toplumların geleceğinin ve güvenliğinin olmayacağını hatırlatmak istiyoruz.

 

            Yeni Adli yılda; Hukukun, Hukukun üstünlüğünün, İnsan haklarının, Adil yargılamanın, Demokrasinin, Barışın, Hoşgörünün ve sağduyunun egemen olmasını diliyor, tüm Avukat, Hâkim, Savcı ve Adliye çalışanlarımıza yeni adli yılda başarılar diliyorum.  

 

                                                                                                     Av. Erkan KÖROĞLU

                                                                                              ÇANKIRI BAROSU BAŞKANI