18 MART ÇANAKKALE ZAFERİNİN 104. YILDÖNÜMÜ

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİNİN 104. YILDÖNÜMÜ

 

"Çanakkale geçilmez" sözünün tarihe altın harflerle yazıldığı Çanakkale Destanının 104. Yılını kutlarken; Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş sürecinin temelini oluşturan, dünyanın kaderine ve tarihin seyrine yön veren bu eşsiz "KAHRAMANLIK DESTANI"nı canları ve kanları ile yazan başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

 

Mustafa Kemal'in komutasında, Seyit Onbaşı gibi kahramanlık timsali yiğit askerlerimizin ölüm kalım direnişi ile yazılan, Çanakkale Savaşlarına sahne olan Gelibolu Yarımadası; Mustafa Kemal'in ifadesiyle; uzak diyarlardan harbe gelenlerle, Mehmetçiklerin koyun koyuna yattığı, barış ve dostluğun sahnesi olarak dünya barışına kucak açmaktadır.

 

Mustafa Kemal, "Ey kahraman askerler rahat uyuyunuz. Burada dost toprağındasınız" diyerek ülkeler arasında dostluk ortamı oluşmasını ve savaşan ülkelerin vatandaşlarının her yıl gelip askerlerini anmalarını sağlamıştır.

 

Bugün Çanakkale, başta Avustralya ile Yeni Zelanda olmak üzere dünyanın her tarafından gelen ziyaretçilerle, bir ulusun doğuşuna yataklık yapmış, barışa adanmış topraklar olduğunu kanıtlamaktadır.

 

BU VATANI BORÇLU OLDUĞUMUZ ŞEHITLERIMIZ, RAHAT UYUYUN. BİZE CANLARINIZLA BAĞIŞLADIĞINIZ TOPRAKLARI BU MILLET GEREKIRSE CANLARIYLA KORUMAYA DEVAM EDECEKTIR...

 

                                                                                          Av. Erkan KÖROĞLU

                                                                                   ÇANKIRI BAROSU BAŞKANI