30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

26 Ağustos günü başlayan, 30 Ağustos’ta doruk noktasına ulaşan ve 9 Eylül’de hedefine ulaşan ulusal şahlanışımızın yıl dönümünü bir kez daha gururla kutluyoruz.

Afyonkarahisar – Kocatepe’de, tüm varlığını ortaya koyarak, kahraman evlatları ile vatanı, özgürlüğü ve bağımsızlığı yolunda, olağanüstü yokluk ve yoksunluklarla savaşarak, en küçük bir tereddüt göstermeden  vatan ve özgürlük uğrunda canını verebilme özverisini göstermiş olan Ulusumuz, özgürlük ve bağımsızlık yolunda, insanlık tarihinin örnek ve ibret olarak göstereceği bu büyük savaşı zaferle taçlandırmıştır.

30 Ağustos 1922 Zaferi, yalnızca bizim tarihimizin değil, dünya tarihinin de en önemli dönüm noktalarından birisidir. Bu önem, zaferimizin, yalnızca bize özgü olmasının    yanında; tüm mazlum uluslara, hatta tüm insanlığa, özgürlüğe ve kurtuluşa; başı dik, onuruyla yönelişin ilk örneği olması açısındandır.

Zaferimizin temelinde, ulusumuzun kendisine olan güveni ve inancı vardır. Bu temelin harcı da Müdafa-i Hukuk felsefesidir.

Ulusumuz, 30 Ağustos Büyük Zaferi ile, tüm insanlığa, insanca yaşamanın ancak özgür, bağımsız ve egemen bir ulus olmakla gerçekleşebileceğinin en güzel örneğini verirken, bu uğurda  her türlü özveriye, canı ve kanı pahasına da olsa, her zaman hazır olduğunu    göstermiştir.

Bu kararlılık, bugün de, en az dün olduğu kadar Ulusumuzun karakteristik   yapısında vardır. Ulusumuzun bu gününü ve yarınlarını, bir takım sinsi oyunlarla, zorla yönlendirmeye ve biçimlendirmeye kalkışanların bu çok önemli karakteristik yapımızı göz ardı etmemeleri gerektiğini altını çizerek hatırlatmak isteriz.

Üzerinde başımız dik, onurumuzla, özgür ve egemen yaşama kararlılığında olduğumuz bu toprakları bize vatan yapmak için dün, bugün can veren, anıları önünde saygıyla eğildiğimiz  kahramanlarımızın bize bırakmış oldukları sorumluluğun bilincindeyiz. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki, bu bilinç ve sorumluluğunun gerektirdiklerinin de farkındayız.

Hukuk devletinin ve hukukun uygulayıcıları, savunucuları, Çankırı Barosu mensupları olarak, Ulusumuzun ve Çankırı Halkının bu büyük bayramını yürekten kutlarken; sevgili önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyor; çağdaşlaşma yolundaki laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin bu yolda sarsılmaz adımlarla ilerlemesine ilişkin sorumluluğumuzun bilincinde olduğumuzu bir kez daha önemle vurguluyoruz.

 

                                                                                                               Av. Erkan KÖROĞLU

                                                                                                          ÇANKIRI BAROSU BAŞKANI