BARO BAŞKANININ BASIN BAYRAMI DOLAYISIYLA KUTLAMA MESAJI
Tarih: 22.07.2011 23:00:00| Okunma Sayısı: 1768

 

BARO BAŞKANININ BASIN BAYRAMI DOLAYISIYLA KUTLAMA MESAJI

             İkinci meşrutiyetin ilanı ile başlayan ve Sansürün kaldırılışının 103. yıldönümü olan ve her yıl 24 Temmuzda kutlanan Basın bayramı dolayısıyla başta türlü zorluklar ile görev yapan yerel gazeteci ve basın mensuplarımız olmak üzere bu sektörde çalışan herkesin basın bayramını kutluyorum.

          Sansürsüz hür basın demokrasiyi ayakta tutan ana kolonlardan biridir. Bu nedenle gerek bürokrasi , gerek siyasiler ve kişiler basına sahip çıkmalı , onların haber alma özgürlüklerini kısıtlayıcı hareketlerde bulunmamalıdır. Bu coğrafya üzerinde ilk gazetemiz olan 1831 tarihli Takvim-i vakayi ‘ yi kuran düşünce Çağımızın ulaştığı teknoloji ile olağanüstü bir güce kavuşmuştur. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün ''Basın milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, hulasa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.’ Sözleri , genç Cumhuriyetimizin basına verdiği değeri ortaya koymaktadır.

          Basınımızda, haber alma kısıtlamasının olmadığı, doğru ve seviyeli haber anlayışının oluşmasını, Basınımızın, içinde yaşadığımız toplumun ahlaki, milli , insani ve kutsal değerlerine sahip çıkarak kitle iletişimine katkıda bulunmalarını ve Gazetecilerimizin, cezaevleri yerine  ofislerinde mesleklerini icra ettikleri , toplumun ihtiyaçlarını giderilmesi yönünde yorumlar yapmalarını temenni ediyor. Bayramlarını kutluyorum.   

                                                                   ÇANKIRI BAROSU BAŞKANI

                                                                       Av. Erkan KÖROĞLU

25.04.2024
AV. MUSTAFA DENİZ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.