BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 8.02.2018| Okunma Sayısı: 2521

B A S I N  A Ç I K L A M A S I

 

Türk Tabipler Birliğinin kabul etmediğimiz açıklamaları aleyhine oluşan toplumsal tepkinin içerisine bilinçli ve haksız olarak Türkiye Barolar Birliğinin de atılmak istenmesi sonucu, Sayın Cumhurbaşkanı partisinin grup toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada Türkiye Barolar Birliği’nden “TÜRKİYE” adının çıkarılması yolunda düzenleme yapılması için Bakanlar Kurulu’nu göreve çağırmıştır.

Bizler, Çankırı Barosu ve TBB olarak Türk Milleti’nin  ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü, bağımsız yargıyı, hukukun üstünlüğünü ve emperyalizme karşı ülkenin bütünlüğünü savunduğumuzu her zaman ve her yerde en yüksek sesle dile getirmiş kanunla kurulmuş bir meslek örgütüyüz. Bu durumu sağır olan duymuş, Kör olan görmüştür.

Çatı örgütümüz olan ama hiyerarşik olarak bizim üstümüz olmayan TÜRKİYE Barolar birliğinin ismi önündeki şanlı TÜRKİYE isminin silinmek istenmesi ve üstelik silinme nedeni olarak gösterilen kabul etmediğimiz TTB açıklamalarının neden olarak gösterilmesi, bizleri derinden üzmektedir. Maalesef, Haini ve kahramanı bol bir ülkedeyiz fakat işin ilginç yanı bu kavramların akşamdan sabaha, Pazartesiden Cumaya çok çabuk yer değiştirdiği bir ülke konumuna geldik. Ülkemizde moda haline gelen, bizim gibi düşünmeyenleri ötekileştirme, yargılama, yaftalama,  insanların siyasi görüşünün çetelesini tutma, düşünce polisliği yapma gibi ülkemiz insanlarını ayrıştırıcı bir düşünce yapısına ve yargılama duygularına girdik. Bu durum toplumumuz açısından çok tehlikeli gelecekler yaratacaktır.

Ülke olarak izlerini henüz silemediğimiz hain bir darbe teşebbüsü geçirdik. İçinde bulunduğumuz zamanda düşmanın adı ‘terörist’ olsa da yedidüvele karşı bir savaş içerisinde ülkemizin geleceği için kelle almakta, şehit kanı dökmekteyiz. Ülkemizin diğer sorunlarının dahi gözümüzün önüne getirmediğimiz bu zamanda çatı örgütümüz olan TBB nin başındaki şanlı TÜRKİYE isminin silinmek istenmesi ülkemize hiçbir hizmet sunmayacağı gibi içerideki ve dışarıda ki düşmanlarımızın sevinmesine neden olacaktır. Üstelik silinme nedeni olarak da Türk Tabipler Birliğinin kabul etmediğimiz açıklamasının toplumda yarattığı ‘Hainlik’ düşüncesinin bize yaftalanması bizi derinden üzmektedir.

Bizler, ‘Bu ülkeyi senden veya sizden daha çok seviyoruz ‘ yarışına girecek değiliz. Fakat bizler çatı örgütümüz TBB nin başındaki TÜRKİYE isminin silinmemesini isteyecek ve bunu ‘Hak’ görecek kadar bu ülkeyi canımız pahasına seviyoruz.

 

                                        Av. Erkan KÖROĞLU                                                                            

                                 ÇANKIRI BAROSU BAŞKANI
 

23.04.2024
AV. MUSTAFA DENİZ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.