ÇANKIRI

AralıkOcakŞubat
BAROMUZDA RUHSAT TÖRENİ
Tarih: 09.12.2016 | Okunma Sayısı: 1128 | | |

Çankırı Barosu Başkanlığı’nda düzenlenen ruhsat töreni’ne baromuz Yönetim Kurulu Üyeleri,  genç avukatlar, aramıza yeni katılan Av. Filiz ERDOĞAN’ ın yakınları ve meslektaşlarımız katıldı.

Törenin açılışında törene katılanlara hitap eden Baro Başkanımız Erkan KÖROĞLU, şunları söyledi:

“Avukat, ADALET arayıcısıdır. Verilmeyen, teslim edilmeyen hakların, mahkemeler huzurunda arayıcısı, teslim alıcısıdır. Bizlerin arayıcısı olduğumuz adalet, aslında o kadar önemli ve değerlidir ki, tıpkı hava gibi. Bir insanın yaşamının en temel gereksinimidir. Hava olmadan insan nasıl nefes alamaz ve yaşayamazsa, adalet olmadan da bir yaşam düşünülemez”

Başkanımız konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ne yazık ki havanın ne kadar vazgeçilmez olduğunu, ancak nefes alamadığımız zaman hissetmekte olduğumuz gibi, adaletin de ne kadar vazgeçilmez olduğunu, ancak adaletin olmadığını gördüğümüz, yaşadığımız zaman fark etmekteyiz.

Adaletin olmadığı yerde toplumsal huzurdan, bireysel mutluluktan ve insanın insan olduğu için sahip olduğu haklarının güvenliğinden bahsedilemez. Adalet gerçek anlamda sadece hukuk devletinde ve o devletin temeli olarak bulunur. Bu temelin sağlam kalabilmesi ise, yargının bağımsız ve tarafsız olmasına bağlıdır.

Yemin eden avukatımız ve yakınlara hitaben konuşmasını “Sizler mesleğinizi icra ederken adaletin tecellisi için sadece hukukun üstünlüğüne güvenin ve bu uğurda var gücünüzle çalışın “ diye sürdüren başkanımız, konuşmasını “ Zira hukukun üstün olmadığı bir ülkede, o ülkenin temeli yok olduğu gibi, böyle bir ülkede hukukçu olmanın da bir anlamı bulunmayacaktır. Size üstün hukuklu, adil ve sağlıklı bir gelecek diliyor, saygılar sunuyorum” diye tamamladı.

Baro Başkanımız Av. Erkan KÖROĞLU’ nun konuşmasının ardından avukatlık mesleğine başlayacak olan, Av.Filiz ERDOĞAN cübbesini giyerek yemin etti. “Avukatlık Ruhsatnamesini başkanımız Av. Erkan KÖROĞLU tarafından takdim edildi. Ruhsat töreni fotoğraf çekimleriyle son buldu.

19.01.2018 Cuma