ÇANKIRI

AralıkOcakŞubat
Tarih: 16.07.2016 | Okunma Sayısı: 1031 | | |

ÇANKIRI BAROSU BASIN AÇIKLAMASI

Ülkemizde, Milletin bağrından çıkan Türk silahlı kuvvetlerinin içine sızmış kanserli hücrelerin harekete geçmesi ile milli irade ve demokrasi 15/16 Temmuz gecesi sekteye uğratılmaya çalışılmıştır. Firavuna tapan bu terörist gurup, adına ‘karşı halk devrimi’ diyebileceğimiz milli mücadele ruhu karşısında duvara toslamıştır.  Gün, milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkma günüdür. Bu iki değer üzerine geçmişte sarılan zincirler, çok büyük bedeller ödeyerek kırılmışken dün de 160 dan fazla şehit ve binlerce yaralı ile bu zincirin vurulması önlenmiştir. Şehitlere Allahtan rahmet, yaralılara şifalar diliyoruz.

Ülkemiz, içeride ve dışarıda çok zor günler geçirirken, Ülkenin milli birlik ve beraberliği için binlerce sivil ve asker şehit verilirken, Firavunun emirleri ile milletin silahları kullanılarak, milletin vurması alçaklıkların en büyüğüdür. Hiçbir çılgın bize zincir vuramayacak, Anayasal kurallar içerisinde oluşturulmuş tüm kurum ve kuruluşlar görevlerine devam edecektir.

Çankırı Barosu olarak şu hususu da belirtmek isteriz ki, bu ihanetin bir amacı da vatandaş ve İçimizden çıkan Askeri karşı karşıya getirmektir. Vatandaşımızın uyanık olup bu oyuna gelmemesi, Kamplaşmaması, hukuktan ayrılarak cadı avına çıkmaması, Kardeş kavgasına düşmemesi en büyük temennimizdir. Daha fazla Milli iradeye sahip çıkarak, daha fazla demokrasiyi içselleştirerek ve daha fazla hukuka sarılarak bu sıkıntılı günleri aşacak ve mutlu yarınlarda çocuklarımızı yaşatacağız.

Av. Erkan KÖROĞLU

ÇANKIRI BAROSU BAŞKANI