KADIN HAKLARI KOMİSYONU BARO BAŞKANIMIZ AV. ERKAN KÖROĞLU NU ZİYARET ETTİ.
Tarih: 6.03.2016 23:00:00| Okunma Sayısı: 2366

Çankırı Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Yasemin ÖĞÜT ve üyeler Av. Derya ASLAN,  Av. Emine DENİZ 8 Mart dünya kadınlar günü münasebetiyle Çankırı Barosu Başkanı Av. Erkan KÖROĞLU’ nu ziyaret ettiler.

Komisyon üyeleri şehrimizde kadına karşı şiddet ve istismarının Çankırı Adliyesinde gerek savcılık ve gerekse mahkemelere yansıyan dosya içeriği ve sayıları kapsamında değerlendirdi. Bu değerlendirme de sadece kolluğa ve adliyeye yansıyan olaylar kapsamında dahi şehrimizde kadına karşı şiddet ve istismarın yoğun olduğu ortaya konuldu. Çankırı Barosu Kadın Hakları Komisyonunca bu sessiz çığlığa ses olma kararı alındı ve bu kapsamda Çankırı Barosunda kadına karşı şiddetin önlenmesi için ve mağdurların hukuki olarak korunması için Baromuza ait 213 61 44 numaralı telefon bu hususa tahsis edildi. Ayrıca komisyon şehrimizde ve ülkemizdeki tüm kadın hakları ihlallerinde 1136 sayılı avukatlık kanunun 76. ve 95. maddeleri gereğince müdahil olma kararı aldı.

Baro başkanı Av. Erkan KÖROĞLU, komisyonun bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ederek Çankırı Barosu Başkanı ve Yönetimin her zaman komisyonun yanında olduğunu “Kadın ve Erkeğin yaradan dan dolayı çeşit, her konuda eşit” olduğunu, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada kadınlarımızın haklarının en üst düzeyde baromuz tarafından özellikle siz değerli komisyonumuz aracılığıyla savunulacağından kimsenin şüphesi olmasın dedi ve komisyon üyelerine başarılar diledi.

25.04.2024