BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 23.11.2015 23:00:00| Okunma Sayısı: 3041

BASIN AÇIKLAMASI

          Geçmişte, cetvelle çizilen sınırlarımızın dışında bıraktığımız Türkmen kardeşlerimiz bu gün o sınırların içerisinde ve üstelikte Türkmen dağında düşman bombaları ile hayattan ve tarihten silinmeye çalışılıyor. Suriye içerisinde İşid ve benzeri birçok eli kanlı terör örgütü varken, kendi halinde yaşayan ve sınırlarını terör örgütüne karşı koruyan Türkmenlere yapılanları kabul etmiyor ve Çankırı Barosu olarak bu katliamı şiddetle kınıyoruz.

            Rusların ve İran ın derdi; Kuzey Irak ve Suriye petrollerini, kuzey Suriye de kuracakları kantonlar üzerinden Akdeniz’e indirmek, Rusya’ nın sıcak denizler hayalini gerçekleştirmektir.

             Suriye’nin derdi; kendi rejimini korumak ve kurtarmak, Türkiye’  nin canını acıtmaktır.  

             PKK ve PYD nin derdi ise kendilerini besleyenlere yaranmaktır. Oysaki batı, PKK ve PYD yi bölgeye döşeyecekleri petrol borularının bekçisi olarak görmektedir. Bunların bir derdi de son zamanlarda yurt içi ve yurt dışında yapılan operasyonlarla öldürülen militanlarının intikamını Türkmenler üzerinden almaktır. Zaten Kobani için İnsan hakları adına bağıranların, bu dönemde seslerini duymamamızın nedeni de budur.  

           Tüm bu olanlara Batının ve Amerika’nın sesinin çıkmamasının nedeni de Suriye’nin kuzeyinden Akdeniz’e indirilecek Kuzey Irak petrollerinden pay almaktır. 

          Türkiye de ki insanımız neyse Türkmen dağında yaşayan insanımız o dur. Ülkemize 5 KM ötede, göze alamadığımız yakınlıklarda, kan bağımız olan insanlara karşı başlatılan katliamlar, yüreğimizi yakmaktadır.  Ülkemizi yönetenlerin, Burnu petrol kokusundan başka koku almayan ülkelere karşı yeni politikalar üreterek katliama son vermesi ve biran önce güvenli bölge oluşturarak hem Türkmenlerin hayatını ve vatanını kurtarması hem de Uluslararası Petrol denkleminde yerini alması yani yeni bir tarih yazması gerekmektedir. Çünkü tarihi, Kaybedenler değil Kazananlar yazar.

Gönül havalanır ata çıkanda /Dağlar la le döner kıya bakanda

Bal getirir, çoşup derya akanda/Bent tutturmaz, gelse seli Türkmenin.                 


       Av. Erkan KÖROĞLU
         ÇANKIRI BAROSU BAŞKANI 

20.04.2024
AV. MUSTAFA DENİZ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.