5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN
Tarih: 4.04.2014 23:00:00| Okunma Sayısı: 1578

Değerli Meslektaşlarım;
Biz Avukatız. Kaba gücün yerine merhameti, adaleti , hakkaniyeti biz koyduk. İnsanoğluna; diğerlerinin hakkına , mülkiyetine , hürriyetine saygıyı , vicdan , ifade ve toplanma özgürlüğünü biz öğrettik. Haklı davaların sözcüsü, Yoksulun, Mazlumun , dul ve yetimin savunucusu olduk. Tarihte Yunanistan’daki Kölelerin, Romandaki esirlerin özgürlüğü için savaştık. İnsan Hak ve Özgürlükleri bildirgesini biz yazdık. Her zaman Masumu koruduk, Düşeni kaldırdık, adaletsizliğe ve vahşete karşı çıktık. Adı olmayan tüm savaşlarda özgürlük için biz savaştık. Geçmişin Muhafazakarı , bugünün liberali,geleceğin Radikali olduk. Tüm bunlara rağmen dünyanın günah Keçisi yine biz olduk. İnsanlığın haklarını avucunun içerisinde tutan bizler, kendi haklarımızı sağlamayı bir türlü beceremedik.
Kendimizden vazgeçsek de hukuk devletinden asla vazgeçmeyeceğiz. Çünkü; Hukuk ve Bağımsız yargı, hem siyasetin ve devlet yönetiminin ve hem de vatandaşların en temel ve vazgeçilmez güvencesidir. Biliyor ve inanıyoruz ki; güçlünün Hukuku değil , Hukukun üstün olduğu bir ülke yaşanılabilir.Yaşanılabilir bir ülke için hukuki aktörler içerisinde dili olan biz Avukatlar hiçbir zaman susmayacağız.
Son Yıllarda Ülkemiz Hukukla bir İmtihan içerisindedir. Bu İmtihanı geçmenin iyi bir ekonomik performans veya sandıkta oy kullanarak olmayacağını son dönemdeki olaylar bize net bir şekilde göstermiştir. Bu imtihanı geçmek için bize çok büyük görevler düşmektedir. Hukukun üstün ve egemen kılınması, yargının bağımsızlığının gerçekleştirilmesi, toplumda hukuka aidiyet bilincinin yerleştirilmesi ve geliştirilmesi için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Öncelikle cesur olmalıyız. Güçlünün ‘hoşuna gideninden’ olmayacağımız gibi, toplumun her hangi bir kesimini incitecek, şoke edecek yada kızdıracak diye, doğru söylemlerimizden taviz vermemeliyiz. Ülkemizin kuruluşundaki felsefeyi iyi anlamalı ve resme yukardan bakarak ve aslına uygun olarak çizilmesi için elimizden ne geliyorsa yapmalıyız.
Değerli Meslektaşlarım;
Dünya da ve Ülkemizde İster hakim olsun isterse Savcı olsun her hukukçunun geleceği ve tadacağı en üst rütbe avukatlıktır. Bizim mesleğimiz onurlu ve zor bir meslektir. Hukukçu olarak, Avukat olarak bizlerin statüko ile daima sorunları vardır. Sırf bu yüzden siyasi iktidarlar ile aramız çoğu zaman iyi değildir. Bizler doğrularımızdan asla ayrılmayacak, İftira, yalan ve hakaretten yardım ummayacağız çünkü Bataklığa düşen taşın halkalar oluşturmayacağını bilmeliyiz. Hepinizin 5 Nisan Avukatlar gününü kutluyor, Şahsım ve Yönetim kurulum adına Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Hukuk Herkese lazımdır.
Av ERKAN KÖROĞLU
ÇANKIRI BAROSU BAŞKANI