BARO BAŞKANLARI TOPLANTISI
Tarih: 29.01.2013 22:00:00| Okunma Sayısı: 3347

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ’ NİN EV SAHİPLİĞİNDE
ADALET BAKANI VE HSYK TEMSİLCİLERİNİN DE KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLEN BARO BAŞKANLARI TOPLANTISINDA 
YARGININ VE ONUN ÜÇ KURUCU UNSURUNDAN BİRİ OLAN SAVUNMA MESLEĞİNİN SORUNLARI ELE ALINDI
 

Adalet Bakanı Sayın Sadullah ERGİN aralarında Çankırı Baro Başkanımız Av. Erkan KÖROĞLU nunda bulunduğu Baro Başkanları ile 26.01.2013 tarihinde Ankara da kahvaltıda buluştu.

                Toplantı, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu, Baro Başkanları, HSYK temsilcileri ve Bakanlık Bürokratları ile Türkiye Barolar Birliği’ nin daveti ve ev sahipliğinde Av. Özdemir ÖZOK Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. V. Ahsen COŞAR’ ın hoşgeldiniz konuşmasıyla açılan toplantıda yargının ve Avukatlık mesleğinin karşı karşıya bulunduğu sorunları dile getirildi.

Baro Başkanımız Av. Erkan KÖROĞLU Sayın Adalet Bakanımıza Çankırı Adliyesi hakkında bilgiler verdikten sonra özellikle şehrimizde bulunan Askeri Birliğin tasfiyesi ihtimaline karşılık gelmek üzere oluşacak boşluğun Çankırıya açık bir cezaevi yapılması ile doldurulacağını, ceza evine gelecek yaklaşık 300 kişilik gardiyan ve bunların ailelerinin, Çankırı ticaretini bir nebze olsun rahatlatacağını, niteliği itibariyle hafta sonları izinli olan mahkumların ve ziyaretçilerinin Çankırıya ekonomik hareketlilik kazandıracağını belirterek, Çerkeş İlçemiz de bulunan Adliyenin Karabük adalet komisyonundan alınarak Çankırı Adalet komisyonuna bağlanması gerektiğini  ayrıca Çankırı da bulunan hakim ve Savcıların lojman sorunlarının halen devam ettiğini söylemiş ve  Çankırı Adliyesinin resmi saçılışı için kendilerini Çankırıya davet etmştir 

            Sayın Adalet Bakanımız Avukatların sorunlarının belirlenmesi ve çözümü için Bakanlık ile Türkiye Barolar Birliği arasında bir komisyon kurulmasını istedi. Ayrıca Toplantıda İcra Daireleri ile ilgili Baro Başkanlarınca dile getirilen sorun ve çözüm önerilerini dinleyen Adalet Bakanı Sadullah ERGİN ve Bakanlık Bürokratları , İcra dairelerine sorgu ve fiziksel ortamda takip kabul etme yükümlülüklerinin devam ettiğinin bu durumun icra dairelerine bir yazı ile bildirileceğini, İcra dosyalarındaki paralarının yattığı ilgili bankanın sorunları gidermemesi halinde sözleşmelerini feshedeceklerini, UYAP’ ın kapasitesinin yükseltileceğini ve kilitlenme sorunlarının çözüleceğini kaydettiler.  Adalet bakanımız ayrıca 4. Yargı paketi hakkında bilgiler verdikten sonra üç ay sonra yeniden toplanılmasını talep etti.  Yine HSYK 2. Daire Başkanı Nesibe ÖZER’ de Türkiye' nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesince mahkum edilmesine sebebiyet veren uygulamaları yapan hakim ve savcıların terfi ettirilmeyeceğini ve terfilerinin bir alt düzeye çekileceğini belirtti.  
 
 

29.03.2024
AV. MUSTAFA DENİZ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.