KAMUOYUNA
Tarih: 3.08.2021| Okunma Sayısı: 789

Çankırı Barosu olarak kadına karşı şiddetin önlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması amacıyla yürütmekte olduğumuz çalışmalar kapsamında basında çıkan haberleri yakından takip ediyoruz. Ne yazık ki bu yıl temmuz ayı sonuna kadar ülkemizde, basına yansıdığı kadar, 208 kadın öldürüldü. 
En son Azra Gülendam Haytaoğlu vahşice katledildi. 28 Temmuz’dan bu yana kayıp olan, üniversite öğrencisi, kadın hakları savunucusu, 21 yaşındaki Azra Gülendam Haytaoğlu’nun vahşi bir cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Gözaltına alınan 48 yaşındaki M. M. A. , evinde Azra’ya tecavüz ettiğini, boğarak öldürdüğünü daha sonra banyoda kızı 5 parçaya ayırarak ormana gömdüğünü itiraf etti.
Yine 30 Temmuz gününden beri kayıp olarak aranan ve İzmir'in Menemen ilçesinde öğretmenlik yapan 2 çocuk annesi Emine Gökkız'in da 4 gün boyunca yapılan arama çalışmaları sonucunda cansız bedeni bulundu. Kahramanmaraş'a tatile gelen Emine Gökkız sabah evinden yürüyüşe diye çıkıp kendisinden haber alınamamıştı. Yapılan arama çalışmaları sonucunda Haymalı mevkiindeki ormanlık alan içerisinde bir ağaca iple asılı şekilde bulundu.
Kadına karşı şiddet ve kadın cinayetlerini lanetliyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin artık son bulması için hukuki mücadelemizi devam ettireceğiz. 
Bugün, 6284 sayılı Kanun’un ve İstanbul Sözleşmesi’nin önemi bir kez daha anlaşılmıştır. Kadınlara yönelik nefretin sonuçlarından yalnızca failler değil İstanbul Sözleşmesi’ni hukuka aykırı olarak feshedenler de sorumludur. Bu nedenle, yetkilileri sorumluluk almaya davet ediyor Çankırı Barosu olarak kadının insan hakları mücadelesini yılmadan sürdüreceğimizi ve katillerin hak ettiği cezayı alması için hukuki süreci yakından takip edeceğimizi kamuoyuyla saygıyla paylaşıyoruz.

ÇANKIRI BAROSU KADIN HAKLARI KOMİSYONU

Av. F. Gülçin KÖRHÜSEYİN                   Av. Hamide ÖRENGÜL

 

28.03.2024
AV. MUSTAFA DENİZ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.