TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ 25. BARO BAŞKANLARI TOPLANTISI
Tarih: 24.04.2012 23:00:00| Okunma Sayısı: 2239

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ 25. BARO BAŞKANLARI TOPLANTISI

 

 

            14-15 Nisan 2012 tarihinde, Türkiye Barolar Birliğinde düzenlenen 25. Baro Başkanları toplantısında Avukatlık Kanunu Tasarısı tartışılmış, bu tartışmaya Türkiye Barolar Birliği tarafından düzenlenen çalışma esas alınmıştır.

 

            Baro Başkanımız Av. Erkan KÖROĞLU çalışma hakkında görüşlerini ayrıntılı olarak dile getirmiştir.

           

- Baro Başkanımız tasarı halindeki Avukatlık Kanunu çalışmasını genel olarak olumlu bulduğunu belirtmiş, özellikle 15. madde ile 81. maddenin gayet olumlu olduğu fakat çift sınav sonrasında barolara başvuruların Yönetim Kurulunca sınav başarılarının dikkate alınarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtmiş, ayrıca uzman avukatlık kurumunu kabul etmediğini avukat yanında staj yapacak stajyere avukatın para vermesi hususunun küçük illerde problem yaratacağından kabul etmediğini belirtmiş, vekâletnamelerin mutlaka Barolar tarafından çıkartılmasını ve ücret tarifesindeki asgari tutarın avukat adına Baroya yatırılması gerektiğini böylece vekalet ücretleri garanti altına alınacağı gibi bu durum maliyenin de hoşuna gideceği böylece %18 olan KDV oranının aşağı dahi çekilebileceğini belirtmiştir.

 

       - Avukat şikayetlerinde şikayet sonuçsuz kalırsa şikayetçiye para cezası verilmesini teklif etmiş, meslektaşlarımız arasında meslek içi eğitimin zorunlu hale getirilmesini teklif etmiş, bu hususta her avukatın yıllık tüzükle belirlenecek belli bir saat eğitim seminerlerine katılma zorunluluğunun olması gerektiğini dile getirmiştir.

 

            - Adliye İçerisindeki Adalet komisyonlarında Baro temsilcisinin mutlaka bulunması gerektiğini belirtmiştir.

 

            - Yabancı Avukatlık kurumunun yasaya girmemesinde ısrar etmiştir.

 

            78 Baro Başkanının katıldığı toplantı verimli ve başarılı geçmiş olup Türkiye Barolar Birliği tarafından çalışmanın son şekli belirlenerek yasalaşması için gerekli çalışmalar yapılacaktır.  

 
 
 

20.04.2024
AV. MUSTAFA DENİZ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.