MESLEKTAŞLARIMIZA VE KAMUOYUNA DUYURULUR.
Tarih: 7.11.2019| Okunma Sayısı: 2070

MESLEKTAŞLARIMIZA

VE

KAMUOYUNA DUYURULUR.

Çatı örgütümüz Türkiye Barolar Birliği içerisinde bir kısım baroların, Türkiye Barolar Birliği olağan genel kurul tarihine yaklaşık bir yıl kalmasına rağmen hiçbir yasal dayanağı olmadan seçimli olağan genel kurul çağrısı yapmaları kabul edilemez bir durumdur. Türkiye Barolar Birliği, sayın başkanımız Prof. Dr. Metin FEYZİOĞLU ve tüm organları ile birlikte birliğimizi en üst düzeyde temsil etmektedir. Ülkemiz, Mesleğimiz ve meslektaşlarımız için yıllardır hayalini kurduğumuz son dönemdeki yasal kazanımlar ve bu kazanımların devamı için Adalet Bakanlığı ile kurulan olumlu diyaloglardan ayrıca TBB ve başkanı sayın Prof. Dr. Metin FEYZİOĞLU’ nun Barış Pınarı harekatına ilişkin çoğunluk baroların görüşleri çerçevesinde yaptığı açıklamalardan, kendi ideolojik düşüncelerine ters geldiği için rahatsız olanlarca yapıldığını düşündüğümüz bu çağrılar, Hukuk devletine, çatı örgütümüz Türkiye Barolar Birliğine ve meslektaşlarımıza zarar verecektir.

Av. Erkan KÖROĞLU

ÇANKIRI BAROSU BAŞKANI