KURBAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN.
Tarih: 3.11.2011 22:00:00| Okunma Sayısı: 2419

 

ÇANKIRI BAROSU BAŞKANLIĞI

KURBAN BAYRAMI MESAJI

Birlik ve beraberliğimizin güçlendiği, kardeşlik duygularımızın daha da pekiştiği, sevginin, hoşgörünün ve şefkatin arttığı müstesna günlerimizden biri olan Mübarek Kurban Bayramına bir kez daha erişmiş olmanın coşkusu ve heyecanı içindeyiz.

Sosyal yönü çok güçlü olan kurban ibadetinin, yüzyıllardan beri yoksulları kollayan, paylaşımda dengeyi sağlayan bir işlevinin olduğu muhakkaktır. Her yıl  milletçe büyük bir coşku ile kutladığımız Kurban Bayramı toplumsal düzenimizin ve işleyişimizin manevi vasıtaları arasında yer almaktadır. Büyük milletimizin fertleri arasında kavuşmanın ve buluşmanın yaşandığı bir dönem olan bayramlar, sosyal hayatımızın düzenlenmesi bakımından vazgeçilemez ve yeri doldurulamaz bir özelliğe sahiptir. Bu yönüyle bayramlar, milli ve manevi değerler sistemimizin bir parçası olarak milletimizin kültür hazinesinde her zaman var olacaktır. 

Şurası kesinlikle unutulmamalıdır ki, bayramlar ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine tüm vatandaşlarımızın aynı his ve davranışlarla kutsal bir ibadeti aynı anda yapmalarına neden olan ve manevi değeri çok yüksek olan zamanlardır. Bayramlarda görülen birlik ve beraberlik içinde müştereken hareket etme eğiliminin, büyük milletimizin fertlerinin birbirine göstereceği sevgi ve saygıyla birleşmesi sonucu, fert olarak ve millet olarak muhatap olduğumuz meselelerin çözümü noktasında kalıcı, sağlam ve etkili çıkış yolları da ortaya çıkacaktır.

Bu çerçevede bu yıl idrak ettiğimiz Kurban Bayramı’nın fert olarak ve millet olarak muhatap olduğumuz meseleler üzerinde yeniden düşünme ve geleceği yeniden planlama konusunda bize yeni ufuklar açacağına,yeni imkanlar sunacağına inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Çankırı Barosu’na mensup değerli meslektaşlarımız başta olmak üzere, tüm yargı camiası mensuplarının, Çankırı halkının, mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Büyük Türk Milleti’nin ve İslam Alemi’nin Kurban Bayramı'nı kutluyor, vatanımızın her köşesindeki milletimizin tüm fertlerine Cenab-ı Allah'tan sağlık ve mutluluk diliyor, barış ve kardeşlik ortamında güzel bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum.''

 

                                                                                                      Av. Erkan KÖROĞLU

                                                                                               ÇANKIRI BAROSU BAŞKANI

29.03.2024
AV. MUSTAFA DENİZ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.